4.9262 EUR | 4.08 USD Contact | WEB

Topul vilelor de închiriat din Bucureşti

9 feb 2011 | Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro

Piaţa chiriilor de lux nu a dus niciodată lipsă de clienţi. În această zonă se vor găsi întotdeauna chiriaşi, spun specialiştii în domeniu, şi asta numai gândindu-ne la expaţi, principalii clienţi ai acestei pieţe. Chiriaşi bun pentru piaţa locuinţelor de lux sunt şi firmele de top sau ambasadele, care au nevoie de vizibilitate, de un sediu reprezentativ, care să fie un soi de carte de vizită.

16395-thumb_612_x_0_375_711.jpg
În astfel de situaţii preţurile plătite lunar pot ajunge le zeci de mii de euro. Un imobil cu ştaif situat într-o zonă cu pretenţii îşi găseşte clienţi foarte repede, susţin reprezentanţii agenţiilor. În ce priveşte chiriile cerute, putem spune că în această zonă nu s-au înregistrat scăderi semnificative.

1. Vilă Aviatorilor - 22.000 euro/lună

Aviatorilor este fără doar şi poate una dintre zonele premium ale Bucureştiului, spre care se uită chiriaşii de lux, fie că vorbim de expaţi, fie de ambasade sau firme. Potrivit bazei noastre de date, cea mai scumpă proprietate pe piaţă este o vilă din această zonă unde chiria cerută de proprietar ajunge la 22.000 euro/lună. Vorbim în acest caz de un imobil monument istoric cu o arhitectură deosebită. Vila are o suprafaţă utilă de 548 mp şi beneficiază de un teren de 800 mp. Locuinţa împărţită pe D+P+M are câte patru camere pe fiecare nivel. Vila este şi de vânzare, cei interesaţi trebuie să ştie că preţul este de 4,2 milioane euro.

2. Proprietate zona Romană - 20.000 euro/lună

Pe locul doi în topul celor mai scumpe chirii în Capitală găsim un imobil deosebit din zona Romană. Anunţul de închiriere din baza noastră de date sună aşa: Ofertă închiriere palat, monument istoric construit la sfârşitul secolului al XIX-lea, în stil Baroc, de un arhitect francez. Conţine numeroase lucrări de artă (statui, vitralii, frontoane, stucaturi, picturi murale, uşi sculptate şi scări monumentale). Stare impecabilă. Imobilul se pretează pentru: cazino/club/ restaurant de lux/ sediu reprezentativ al unei firme de prestigiu/sediu central de bancă/reprezentanţă diplomatică/sediu pentru un organism internaţionale/casa de licitaţii.

Proprietatea are o suprafaţă utilă de 1455 mp şi un teren de circa 1075 mp. Imobilul a fost complet consolidat, restaurat şi modernizat între anii 1993-1995.

3. Vilă Romană 18.000 euro/lună

Pe locul trei în topul imopedia.ro se află o vilă interbelica din zona Piaţa Romana, D+P+1+M, care are o suprafaţă construită de 772 mp şi un teren de 455 mp, în curte pot încăpea fără probleme patru maşini. În total imobilul are zece camere, în aşa fel împărţite încât vila este un sediu ideal de firmă. Chiria cerută de proprietar pentru această vilă este de 18.000 euro/lună.Ştirile zilei

 Stone Park Villas – confort și eleganță în inima naturii
 Cum va arăta piața imobiliară după criza generată de COVID-19
 Primăriile nu mai plătesc taxe pentru înregistrarea imobilelor
 O nouă amânare pentru metroul din Drumul Taberei