4.9253 EUR | 4.1431 USD Contact | WEB

Top 10 – Cele mai prospere țări din lume

8 iul 2016 | Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro

Prosperitate unei țări nu depinde exclusiv de veniturile înregistrate, ci este rezultatul unui mix de mai mulți factori. România ocupă locul 50, din 142, în clasamentul celor mai prospere țări din lume, potrivit indexului anual realizat de Institutul Legatum, bazat pe criterii precum puterea economică, dar și sistemul de educație, cel medical, guvernare, atenție pentru cetățeni, oportunități de antreprenoriat, libertate personală și siguranța cetățenilor.

40527-10_irlanda.jpg
10. Irlanda

Irlanda a obținut cel mai bun punctaj la capitolul siguranță personală, categorie urmată de libertate de exprimare și sistem de educație.

40528-9_finlanda.jpg
9. Finlanda

Cu toate că a obținut un punctaj extrem de bun la capitolul siguranță personală și ajutor social, Finlanda a obținut un punctaj mult mai slab decât în anii trecuți în ceea ce privește economia.

40529-8_olanda.jpg
8. Țările de Jos (Olanda)

Sistemul educațional și cel medical sunt cele care au adus cele mai multe puncte Olandei, țara înregistrând îmbunătățiri față de anul trecut și în ceea ce privește economia.

40530-7_australia.jpg
7. Australia

În ceea ce privește educația, Australia a obținut punctaj maxim, statul remarcându-se și în ceea ce privește atenția pentru cetățeni.   

40531-6_canada.jpg
6. Canada

Canada a primit punctaj maxim la capitolul libertate de exprimare, având un punctaj foarte ridicat și pentru sistemul de educație și atenția pentru cetățeni.

40532-5_suedia.jpg
5. Suedia

Oportunitățile de antreprenoriat au adus Suediei punctaj maxim, țara obținând un punctaj ridicat și pentru sistemul de guvernare sau siguranța personală.

40533-4_noua_zeelanda.jpg
4. Noua Zeelandă

Noua Zeelandă a obținut punctaj maxim pentru atenția acordată cetățenilor săi și ajutorul social, având un punctaj aproape de maxim pentru libertate personală și sistem de guvernare.

40534-3_danemarca.jpg
3. Danemarca

Danemarca a primit punctaj mare pentru mai multe categorii, fără a obține maximul de puncte la vreuna – oportunități de antreprenoriat, sistem de guvernare, educație sau atenție pentru cetățeni.

40535-2_elvetia.jpg
2. Elveția

Elveția a obținut punctaj maxim pentru eficiența sistemului de guvernare, la fel ca în ultimii patru ani. De asemenea, și-a menținut punctajul aproape maxim pentru sistemul de sănătate sau economie.

40536-1_norvegia.jpg
1. Norvegia

Norvegia a primit punctaj foarte ridicat pentru mai multe categorii, fără a obține maximul de puncte la vreuna – atenție pentru cetățeni, libertate de exprimare, sistem medical sau economie.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

Ştirile zilei

 Stone Park Villas – confort și eleganță în inima naturii
 Cum va arăta piața imobiliară după criza generată de COVID-19
 Primăriile nu mai plătesc taxe pentru înregistrarea imobilelor
 O nouă amânare pentru metroul din Drumul Taberei