4.9253 EUR | 4.1431 USD Contact | WEB

Spălare de bani, prin proprietăți de lux: SUA pune sub lupă tranzacțiile mari

3 mar 2016 | Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro

Guvernul american pune ochii pe cumpărătorii imobiliari care vor să își păstreaze anonimatul, la încheierea unei tranzacții de proporții. Segmentul proprietăților de lux din SUA este mediul propice pentru afaceriștii internaționali care spală bani, acțiune căreia autoritățile americane încearcă să îi pună capăt.

39653-proprietati_de_lux.jpg
Îngrijorat de volumul mare de bani murdari pompat în sectorul imobiliar de lux, guvernul american pune sub lupă cumpărătorii care solicită să își păstreze anonimatul, la semnarea unui contract mare. Pentru început, autoritățile vizează investitorii din Manhattan și Miami-Dade County, două dintre cele mai importante atracții pentru bogătașii internaționali. Astfel, se va face lumină în cel mai întunecat colț al pieței imobiliare americane: achizițiile cu bani cash făcute prin companii-fantomă.

Guvernul va solicita companiilor de asigurări să înregistreze identitatea cumpărătorilor și să transmită această informație Trezoreriei, pentru a se crea o bază de date ce va fi pusă la dispoziția agențiilor guvernamentale. Ulterior, angajații acestora vor investiga tranzacțiile suspicioase și îi vor aduce în fața legii pe cei implicați în spălarea de bani. Accentul se va pune pe tranzacțiile în care se folosesc bani cash, executate prin companiile-fantomă.

Noua inițiativă le va permite agenților guvernamentali să solicite companiilor imobiliare să divulge numele clienților și detalii despre tranzacțiile intermediate. Investigațiile vor viza și specialiștii care ajută la spălarea de bani în mod indirect, precum agenții imobiliari, bancherii sau avocații. Potrivit analiștilor, noile norme vor zgudui industria imobiliară, care s-a dezvoltat extrem de mult datorită cumpărătorilor bogați care solicitau să le fie păstrat anonimatul.

În ultimul an, sectorul real estate a intrat în vizorul oamenilor legii, presa americană având un rol uriaș în acest lucru. O serie de articole a dezvăluit că proprietarii unor locuințe ultra-luxoase sunt oameni urmăriți de lege în alte țări, precum un fost senator rus, un fost guvernator din Columbia, un om de afaceri britanic sau un businessman apropiat al prim ministrului Malaysiei. În urma acestor lucruri, F.B.I. a creat o nouă divizie care se ocupă exclusiv de spălarea de bani, industria imobiliară fiind în centrul atenției.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

Ştirile zilei

 Stone Park Villas – confort și eleganță în inima naturii
 Cum va arăta piața imobiliară după criza generată de COVID-19
 Primăriile nu mai plătesc taxe pentru înregistrarea imobilelor
 O nouă amânare pentru metroul din Drumul Taberei