4.9262 EUR | 4.08 USD Contact | WEB

Paşii pentru obţinerea unui credit garantat de stat pentru CUMPĂRAREA unei locuinţe

6 iun 2011 | IMOPEDIA.ro
Fiecare potenţial client trebuie să parcurgă şapte paşi, depunând dosare la două instituţii: banca şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

1. Calculează-ţi bugetul şi ratele lunare pe care le poţi plăti conform veniturilor tale; chiar dacă plafonul creditului garantat de stat este de maximum 60.000 euro pentru locuinţele existente, 70.0000 euro pentru locuinţele noi şi 75.000 euro pentru construcţia de la zero unei locuinţe, creditul tău poate fi mai mic sau mai mare, în funcţie de veniturile lunare sau de avansul pe care îl ai.

2. Caută oferte de locuinţe noi sau vechi, care se încadrează în acest buget.

3. După ce te-ai hotărât ce locuinţă îţi vei cumpăra prin programul Prima casă 4, trebuie să îţi faci dosarul pe care urmează să îl prezinţi la bancă.

Documente necesare:


4. Banca analizează dosarul şi îl aprobă. Drumul nu se sfârşeşte aici.

5. Dacă răspunsul băncii este pozitiv, dosarul va pleca spre Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, unde cererea ta este din nou analizată, de această dată de reprezentanţii statului. Potrivit site-ului www.fngcimm.ro, dosarul trebuie să cuprindă mai multe documente:

6. FNGCIMM procesează dosarul şi verifică documentele. Rezultatul este comunicat băncii.

7. După ce FNGCIMM aprobă dosarul, beneficiarul este chemat la bancă şi trece la semnarea contractului de credit ipotecar şi a contractului de vânzare - cumpărare a locuinţei.

Ştirile zilei

 Stone Park Villas – confort și eleganță în inima naturii
 Cum va arăta piața imobiliară după criza generată de COVID-19
 Primăriile nu mai plătesc taxe pentru înregistrarea imobilelor
 O nouă amânare pentru metroul din Drumul Taberei