4.9253 EUR | 4.1431 USD Contact | WEB

20% din tranzacțiile office din CEE, în 2015, aparțin gigantului suedez Skanska

15 feb 2016 | Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro

Grupul Skanska anunță rezultatele pentru anul abia încheiat: tranzacții în valoare de jumătate de miliard de euro, din vânzarea a 11 clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est. Prezent în România prin proiectul Green Court Bucharest, din zona Floreasca-Barbu Văcărescu, gigantul suedez a vândut primele două clădiri de la noi din țară către Globalworth.

39559-skanska.jpg
Skanska Commercial Development Europe anunță că a încheiat un an cu o puternică performanță financiară. Compania a semnat contracte de vânzare pentru 11 clădiri de birouri localizate în trei țări din Europa Centrală și de Est, atingând un volumul total al tranzacțiilor de aproape 500 milioane de euro. Skanska își pregătește portofoliul de vânzări pentru 2016 și continuă să cumpere teren pentru noi proiecte de dezvoltare.

„Anul trecut a fost unul important pentru noi, întrucât am atras cea mai mare tranzacție de birouri din istoria Skanska în regiunea CEE – un portofoliu de vânzări a patru clădiri, cuprinzând proiecte situate în două orașe importante din Polonia, Krakow și Katowice. A fost de asemenea cea mai mare tranzacție a întregii piețe din regiunea CEE în 2015. Această reușită, alături de contractele Green Horizon, Dominikanski și tranzacțiile Malta House, au reprezentat 25% din volumul total național al sectorului de clădiri de birouri și mai mult de 45% din volumul total al sectorului în orașele importante din Polonia. În plus, alte trei clădiri, localizate în Praga, Ostrava și București, au fost vândute anul trecut. Am observat o creștere a interesului investitorilor în proiectele de birouri. În ciuda unei ușoare scăderi în randamente, investițiile din regiunea CEE oferă adesea un profit mai mare decât activele similare situate în țările vest europene”, afirmă Adrian Karczewicz, Transaction Director Skanska Commercial Development Europe (CDE).

După ce compania a vândut nouă clădiri de birouri, în 2014,  de-a lungul anului trecut, alte opt noi clădiri au fost aduse în atenția investitorilor. Activitatea de vânzări a Skanska (11 tranzacții încheiate) a reprezentat peste 20% din volumul total al pieței tranzacționale (potrivit JLL, volumul tranzacțiilor pentru sectorul clădirilor de birouri în Republica Cehă, Ungaria, Polonia și România a fost de aproximativ 2,4 miliarde euro, anul trecut). Piața de real estate din România a înregistrat anul trecut tranzacții în valoare de 650 de milioane de euro, în timp ce randamentele investiționale în cazul clădirilor de birouri au înregistrat o îmbunătățire, de la 7,75% la 7,5%.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

Ştirile zilei

 Stone Park Villas – confort și eleganță în inima naturii
 Cum va arăta piața imobiliară după criza generată de COVID-19
 Primăriile nu mai plătesc taxe pentru înregistrarea imobilelor
 O nouă amânare pentru metroul din Drumul Taberei