4.7218 EUR | 4.2434 USD Contact | WEB

Viitorul cămin al familiei Obama: o vilă cochetă, în cea mai scumpă zonă din Washington

28 mai 2016 | Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro

Familia președintelui american Barack Obama deja pune la punct detaliile ce vor urma plecării de la Casa Albă. Potrivit unor surse din anturajul acestuia, Barack și Michele Obama și-au ales deja viitoarea locuință: o vilă cu nouă dormitoare, în cel mai select cartier din Washington, estimată la 6 milioane de dolari.

40305-1.jpg
După ce vor părăsi Casa Albă, la începutul lui 2017, președintele american Barack Obama și familia sa plănuiesc să se mute într-o vilă cochetă, din cartierul select Kalorama, din Washington, potrivit unor surse din anturajul acestora citate de NY Times. Barack Obama a declarat în numeroase rânduri că familia sa plănuiește să rămână în Capitală după terminarea mandatului, cel puțin până când fiica Sasha va termina liceul, în 2018.

Pentru viața în afara Casei Albe, familia Obama a ales cel mai exclusivist cartier din Washington, unde locuiesc cu precădere familiile avute americane și diplomați cu funcții înalte. Nivelul de securitate în zonă este deosebit de ridicat, notează publicațiile americane, datorită proximității de Massachusetts Avenue, denumită popular și Drumul Ambasadelor.

40306-2.jpg
Vila în care se va muta familia Obama are o istorie plină de detalii interesante. A fost construită în 1928, de către F. Moran McConihe, un dezvoltator imobiliar care a avut un rol deosebit de important în dezvoltarea cartierului Kalorama. Ulterior, a fost cumpărată de căpitanul Charles Hamilton Maddox, veteran al ambelor războaie mondiale, care a conceput și testat primul echipament radio de succes folosit pe aeronavele navale. Mai târziu, casa a fost moștenită de fiica acestuia, Muriel Maddox, nuvelistă și actriță, cunoscută pentru rolul său din filmul „The Men”, alături de Marlon Brando.

Barack Obama și familia sa se vor învecina cu ambasadorul Uniunii Europene în SUA și cu ambasada Omanului. Cei care locuiesc deja în zonă au declarat că nu cunoșteau aceste informații, însă nu au fost surprinși de această intenție, întrucât „este un cartier foarte liniștit, o oază rezidențială calmă, în mijlocul unui oraș agitat”.

Deocamdată, reprezentanții Casei Albe au refuzat să comenteze informația, scrie presa de peste Ocean. Totodată, jurnaliștii nu au reușit să obțină confirmări oficiale nici din partea familiei Lockhart, mutată de curând în Manhattan. Joe Lockhart deține funcția de vice-președinte executiv al comunicării în cadrul National Football League, în timp ce soția sa, Giovanna Gray Lockhart, este editor al revistei Glamour.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

Ştirile zilei

 Webinar TNI: Imopedia.ro - o soluție pentru profesioniști!
 Cum va arăta piața imobiliară după criza generată de COVID-19
 Primăriile nu mai plătesc taxe pentru înregistrarea imobilelor
 O nouă amânare pentru metroul din Drumul Taberei