4.7218 EUR | 4.2434 USD Contact | WEB

Un important proiect de agrement din Capitală a fost finalizat

21 mai 2019 | Ilinca Radu

Traseul turistic al lacurilor Floreasca – Tei a fost finzalizat și poate fi acum parcurs cu bicicleta, pietonal și nautic.

 

42412-traseu_tei.jpg
Lucrările au constat în dragarea și amenajarea malurilor celor două lacuri, construcția amfiteatrului din Tei, amplasarea unor platforme pentru activitati culturale, cinci chioșcuri și clădiri de servicii, sala polifuncțională dotată cu generatoare de curent, zone verzi, de agrement.

 

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, „spațiile verzi au fost dotate cu instalații de irigații, iar de-a lungul malurilor lacurilor, pe o lungime de 4,4 km, a fost creat un circuit ciclopietonal a cărui continuitate a fost asigurată prin construirea unei pasarele ciclopietonale. Accesul către clădirea polivalentă a fost asigurat prin două poduri care permit inclusiv accesul în situații de urgență, zona insulei fiind dotată și cu rețele antiincendiu”.

 

De asemenea, au fost amplasate patru platforme de lemn în Floreasca și una în Tei, 12 debarcadere pentru ambarcațiuni mici și opt pontoane plutitoare pentru ambarcațiuni specifice sporturilor nautice, opt parcări de biciclete (cu câte două rasteluri), zone de joacă pentru copii cu suprafața de peste 800 de mp, 120 de bancute, sistem de iluminat și supraveghere video de-a lungul circuitului.

 

Realizarea traseului turistic al lacurilor Floreasca – Tei a costat circa 19 milioane de euro.

Ştirile zilei

 Un sejur la un hotel din spațiu va dura între șase luni și un an
 Primele apartamente 100% ecofriendly din România sunt aproape gata
 RADET se pregătește pentru sezonul rece
 Cu imobiliarele la psiholog