4.6669 EUR | 4.0761 USD Contact | WEB

Taxa de pod, mai mare în 2018, potrivit unui proiect de ordin

26 dec 2017 | Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro

Trecerea podurilor Giurgiu-Ruse și Giurgeni-Vadu Oii va fi mai scumpă de anul viitor, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor. Creșterea va fi de un leu, în cazul mașinilor mici, dar poate ajunge la la patru lei în plus pentru camioane. 

41844-pod_giurgiu.jpg
Ministerul Transporturilor propune scumpirea taxei de pod, în cazul podurilor Giurgiu Ruse și Giurgeni - Vadu Oii. Astfel, dacă se va ajunge la implementarea acestor schimbări, o mașină mică va plăti de anul viitor 14 lei pentru a ieși din țară pe aceste rute, față de 13 lei în prezent. Microbuzele de marfă mai mici de 3,5 tone vor achita un bilet de 28 de lei, față de 27 lei în prezent. O scumpire mai importantă se va aplica în cazul camioanelor cu masă maximă autorizată mi mare de 12 tone și cel mult trei axe, care vor plăti 115 lei după aplicarea modificărilor, față de 111 lei în prezent.

În cazul podului Giurgeni-Vadu Oii, sistemul de trecere se schimbă complet. Dacă acum se achită o sumă de 62 de lei prin care se cumpără dreptul de a trece de 62 de ori în decursul unei luni, odată cu aplicarea modificărilornumărul de treceri va fi nelimitat și gratuit, în condițiile unei valabilități a permisului de șase luni. În cazul celorlalte poduri, situația rămâne neschimbată momentan. Proiectul de ordin, prezentat pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor, este în dezbatere publică până la data de 28 decembrie.

Ştirile zilei

 BNR a modificat regulamentul privind condițiile de creditare: scade gradul de îndatorare
 (VIDEO) Cel mai eficient mod de a vinde o proprietate
 Primăria Capitalei caută terenuri și clădiri pentru noi creșe și grădinițe
 A început licitația pentru cadastrarea din bani europeni