4.7218 EUR | 4.2434 USD Contact | WEB

Stare de urgență: se închid restaurantele, sălile de sport și saloanele de înfrumusețare

18 mar 2020 | Ilinca Radu

Autoritățile de la București au anunțat noi măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19. Astfel, restaurantele, localurile publice, sălile de sport și de jocuri, dar și saloanele de înfrumusețare se închid.

43016-inchis.jpg
Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat suspendarea activităților de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice. Aceste localuri își pot continua activitatea prin livrare la domiciliu.

„Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de: restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile destinate acestui scop, din interiorul sau exteriorul locației. Este permisă organizarea de către aceste unități economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de genul drive-in, room service sau livrare la client”, a precizat  Marcel Vela.

Ministrul de interne a mai spus că „se suspendă toate activitățile culturale, științifice, religoase, sportive, balneare, de îngrijire personală, realizate în spații închise. O altă decizie se referă la suspendarea tuturor activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise”.

Totodată, autoritățile interzic desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste o sută de persoane în spații deschise. În cadrul evenimentelor organizate în aer liber, care reunesc sub o sută de persoane, distanța între participanți trebuie să fie de cel puțin un metru.

Aceste măsuri vin ca urmare a instituirii stării de urgență în România, începând de luni, 16 martie 2020.

 

Ştirile zilei

 Programul „Casa eficientă energetic”: 15.000 de euro pentru creșterea eficienței energetice a unei case
 ANCPI: Planul de Amplasament și Delimitare (PAD) va fi generat automat, din aplicația eTerra
 Aproape 70 de milioane de lei pentru construirea locuințelor sociale și de necesitate
 Elon Musk a hotărât: nu va mai deţine case