4.7218 EUR | 4.2434 USD Contact | WEB

Record, în Cape Town: 19 milioane dolari, cea mai scumpă proprietate din Africa de Sud (FOTO)

19 iul 2016 | Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro

Un miliardar german a plătit 19 milioane de dolari pentru o vilă din Cape Town, acesta fiind un preț record pentru piața imobiliară din regiune. Vânzătorii au fost atât de încântați de rezultatul negocierilor, încât i-au oferit cadou și mașinile din garaj – un Porsche Cayenne și un Aston Martin DB9. Tranzacția i-a entuziasmat și pe agenții imobiliari locali, prețul stabilit fiind de trei ori mai mare decât recordul anterior, de 6,5 milioane dolari.

40602-1.jpg
Cea mai costisitoare casă vândută vreodată în Africa de Sud se află în Bantry Bay, un cartier exclusivist din Cape Town. Vila cu șapte dormitoare are o suprafață de 5.200 de metri pătrați, împărțiți pe trei niveluri. Designul casei este cuceritor, însă cu adevărat spectaculoasă este priveliștea spre Oceanul Atlantic și spre vârful Capul Leului, al Muntelui Masa. Întregul scenariu l-a fermecat pe miliardarul german Dirk Ströer, care conduce una dintre cele mai mari companii europene de publicitate – acesta a observat proprietatea în timp ce se afla în vacanță împreună cu soția și, deși nu aveau în plan o achiziție atât de costisitoare, nu au putut rezista tentației. Contractul a fost încheiat la sfârșitul lunii iunie, iar rezultatul i-a mulțumit atât de mult pe foștii proprietari, încât au oferit bonus cele două mașini aflate în garaj.

Proprietățile cu priveliște spre Ocean, de la poalele Muntelui Masa, sunt extrem de căutate de către cumpărătorii cu dare de mână. În ultimii ani, a fost un aflux de clienți străini, mânați în zonă de unicitatea locurilor, dar și de raportul calitate/preț extrem de convenabil pentru buzunarele occidentalilor. Tranzacția i-a bucurat pe jucătorii din real estate, îngrijorați de faptul că proprietăți spectaculoase pentru orice parte a lumii nu erau tranzacționate cu mai mult de câteva milioane.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

 

Ştirile zilei

 Programul „Casa eficientă energetic”: 15.000 de euro pentru creșterea eficienței energetice a unei case
 ANCPI: Planul de Amplasament și Delimitare (PAD) va fi generat automat, din aplicația eTerra
 Aproape 70 de milioane de lei pentru construirea locuințelor sociale și de necesitate
 Elon Musk a hotărât: nu va mai deţine case