4.7218 EUR | 4.2434 USD Contact | WEB

Primăria Municipiului București are planuri neclare cu un teren de 35.000 de mp din Piața Victoriei

24 iun 2019 | Ilinca Radu

Primăria Capitalei intenționează să desființeze Depoul Victoria, situat pe strada Mexic și să transfere terenul aferent, cu suprafața de aproape 35.000 de mp, în proprietatea Societății de Transport București (STB).

42453-depoul_victoriei.jpg
În situația în care Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va aproba proiectul de hotărâre (link) care se află pe ordinea de zi în ședința de astăzi, autoritățile vor desființa depoul din Piața Victoriei, vor muta tramvaiele în depoul din Titan și vor transfera terenul de 34.748 de mp din centrul Capitalei în proprietatea STB, printr-o majorare de capital. Astfel, potrivit Raportului de specialitate care stă la baza proiectului de act normativ, STB ar urma să obțină venituri suplimentare care vor contribui la îmbunătățirea serviciilor oferite, prin încheierea unor contracte de administrare, asociere în participațiune, parteneriate public private etc.

„Prin această decizie a STB se «eliberează» un teren de aproape 3,5 ha în zona zero a Capitalei, teren care valorează câteva zeci de milioane de euro și pe care la începutul mandatului doamna Firea anunța că va construi locuințe de serviciu. Astăzi, însă, Direcția Generală de Investiții ne spune că «nu are prevăzute proiecte de investiții aprobate sau intenția realizării unor astfel de proiecte». Adică, deși municipalitatea are la dispoziție un astfel de teren unic în mijlocul Bucureștiului, nu știe ce să facă cu el: nu poate propune realizarea unei parcări, a unei școli sau au unui parc (…) Primarul general nici măcar nu își asumă realizarea unui parteneriat cu un dezvoltator imobiliar, astfel încât să ajungă să primească un număr de unități locative cu care ar mai putea rezolva o parte din cele peste 20.000 de cereri înregistrate”, a explicat Cătălin Deaconescu, consilier general PNL, pe pagina sa de Facebook.

Ştirile zilei

 Cum va arăta piața imobiliară după criza generată de COVID-19
 Primăriile nu mai plătesc taxe pentru înregistrarea imobilelor
 O nouă amânare pentru metroul din Drumul Taberei
 Licitație pentru realizarea cadastrului în 246 de comune