4.689 EUR | 4.1126 USD Contact | WEB

Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de apartamente de pe piața liberă

6 nov 2018 | Andreea Nitoi

În încercarea de a răspunde numărului foarte mare de cereri de repartizare de locuințe, Primăria Municipiului București (PMB) și-a anunțat intenția de a achiziționa 100 de garsoniere și apartamente situate în Capitală, până la finalul acestui an. Autoritățile spun că aceasta este doar prima etapă a unui proiect mai amplu, pe care îl vor continua și în 2019.

42246-pmb.jpg
Potrivit unui comunicat de presă emis de PMB, bugetul alocat este de 39 de milioane de lei, iar locuințele, zece garsoniere, 40 de apartamente cu două camere, 40 de apartamente cu trei camere și zece apartamente cu patru camere, vor fi cumpărate de pe piața liberă de către Compania Municipală Imobiliară București (CMIB).

Astfel, Primăria Capitalei a anunțat că prețul solicitat pe metru pătrat construit nu trebuie să depășească 6.711,60 de lei (inclusiv TVA).

Apartamentele pe care Compania Municipală Imobiliara București le va cumpăra la finalul procesului de evaluare trebuie să respecte prevederile Legii nr.114/1996 și să nu se afle pe lista imobilelor expertizate tehnic încadrate la risc seismic gradele I, II, III. Banii pentru derularea acestui proiect au fost alocați de Primăria Capitalei, printr-o Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București”, precizează comunicatul de presă transmis de PMB.

CMIB a lansat către dezvoltatorii imobiliari invitația de a trimite oferte pentru locuințe cu una, două, trei sau patru camere, situate în oricare dintre sectoarele Capitalei. Una dintre condițiile impuse de municipalitate este ca fiecare ofertă depusă să vizeze cel puțin zece apartamente situate în același imobil.

La Primăria Capitalei sunt înregistrate, în prezent, peste 2.500 de cereri de repartizare de locuințe.

 

 

Ştirile zilei

 Președintele – director general al ANCPI: „În 2019, nu mai există scuze pentru primarii care nu înregistrează imobilele, gratuit pentru cetățeni”
 CNI se grăbește să termine trei stadioane pentru Euro2020. Reabilitarea și extinderea sediului Serviciului de Ambulanță București – Ilfov – pe lista de așteptare
 Un client nemulțumit de condițiile din contractul de creditare a obținut un beneficiu de aproape 40.000 de euro, în urma negocierii cu banca
 Numărul locuințelor construite în 2018 de ANL pentru tineri a scăzut față de 2017