4.689 EUR | 4.1126 USD Contact | WEB

Primăria Capitalei caută terenuri și clădiri pentru noi creșe și grădinițe

16 oct 2018 | Andreea Nitoi

Noi creșe și grădinițe vor fi amenajate în toate sectoarele Capitalei. Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, recent, înființarea Rețelei metropolitane de creșe și grădinițe, care va gestiona situația unităților de învățământ preșcolar din București.

42224-loc-joaca-sector-4.jpg
Următorul pas constă în identificarea și achiziționarea terenurilor și/sau imobilelor necesare pentru construirea sau amenajarea noilor unități de învățământ preșcolar, despre care primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că vor fi spațioase, moderne, la cele mai înalte standarde de calitate. Totodată, Gabriela Firea a precizat că atât creșele, cât și grădinițele vor fi amplasate în zonele cele mai deficitare, așa cum rezultă din evidențele autorităților publice”.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului București, creșe vor fi amenajate în zonele Băneasa din sectorul 1, Ștefan cel Mare, din sectorul 2, Metalurgiei, sector 4, zona 13 septembrie - sector 5 și Militari - sector 6.

Noi grădinițe vor fi amenajate în zonele Băneasa, sector 1, Colentina - sector 2, Pallady - sector 3, Metalurgiei, in sectorul 4, Rahova - sector 5 și Brâncuși în sectorul 6. Toate noile unități de învățământ preșcolar vor avea program prelungit.

 

 

 

Ştirile zilei

 Președintele – director general al ANCPI: „În 2019, nu mai există scuze pentru primarii care nu înregistrează imobilele, gratuit pentru cetățeni”
 CNI se grăbește să termine trei stadioane pentru Euro2020. Reabilitarea și extinderea sediului Serviciului de Ambulanță București – Ilfov – pe lista de așteptare
 Un client nemulțumit de condițiile din contractul de creditare a obținut un beneficiu de aproape 40.000 de euro, în urma negocierii cu banca
 Numărul locuințelor construite în 2018 de ANL pentru tineri a scăzut față de 2017