4.689 EUR | 4.1126 USD Contact | WEB

Locatarii imobilelor cu bulină roșie vor fi mutați în apartamentele Primăriei pe perioada lucrărilor de consolidare

18 dec 2018 | Andreea Nitoi

Primăria Municipiului București (PMB) va cumpăra 19 apartamente situate în sectoarele 3 și 4, care vor fi folosite pentru relocarea persoanelor care locuiesc în clădiri cu risc seismic, astfel încât locuințele acestora să poată fi consolidate.

42321-bulina_rosie.jpg
Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat săptămâna trecută proiectul de act normativ potrivit căruia Primăria Capitalei va achiziționa 19 locuințe cu destinația de unități locative, în vederea asigurării locuințelor de necesitate pentru persoanele din imobilele ce vor fi supuse lucrărilor de intervenție - consolidare.

Astfel, autoritățile locale vor cumpăra nouă apartamente situate în Str. Spineni, nr. 4, Sector 4 și zece apartamente situate în Str. Grădinarilor, nr. 19-21, Sector 3.

Contractele de vânzare-cumpărare pentru cele 19 locuințe vor fi încheiate de către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, care va plăti în total suma de 7.209.271 lei (fără TVA).

Cele 19 apartamente vor fi înscrise în domeniul public al Municipiului București cu destinația de “locuințe de necesitate” și vor fi administrate de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Ştirile zilei

 Președintele – director general al ANCPI: „În 2019, nu mai există scuze pentru primarii care nu înregistrează imobilele, gratuit pentru cetățeni”
 CNI se grăbește să termine trei stadioane pentru Euro2020. Reabilitarea și extinderea sediului Serviciului de Ambulanță București – Ilfov – pe lista de așteptare
 Un client nemulțumit de condițiile din contractul de creditare a obținut un beneficiu de aproape 40.000 de euro, în urma negocierii cu banca
 Numărul locuințelor construite în 2018 de ANL pentru tineri a scăzut față de 2017