4.7218 EUR | 4.2434 USD Contact | WEB

Încă un obstacol pentru metroul din Drumul Taberei

19 aug 2019 | Ilinca Radu

La doar două luni după ce conducerea Metrorex a anunțat cu surle și trâmbițe că Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Eroilor va fi finalizată în luna decembrie a acestui an, au apărut informații care susțin contrariul.

42484-metrou_drumul_taberei.jpg
Astfel, finalizarea magistralei de metrou care leagă cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei ar putea fi amânată din nou. Și asta pentru că firma care execută lucrările la Magistrala 5, Astaldi, condiționează continuarea acestora de achitarea a circa o sută de milioane de lei, deși compania de transport se află cu plățile la zi, a declarat pentru Mediafax, Marin Aldea, noul director al Metrorex.

Potrivit Mediafax, firma și-a asumat finalizarea proiectului până la sfârșitul acestui an, iar Metrorex a achitat facturile la zi, respectând contractul cu Astaldi.

Totodată, după ce Astaldi a condiționat accelerarea ritmului de lucru de achitarea  costurilor din instanță (94 de milioane de lei), directorul Metrorex a anunțat că a insistat ca lucrările la Magistrala 5 să fie terminate la termenul stabilit, iar cele două părți au convenit eșalonarea sumei.

În luna iunie, Dumitru Șodolescu, fostul director general al Metrorex, dădea ca sigură finalizarea magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei – Eroilor în luna decembrie 2019, după opt ani de lucrări.

Ştirile zilei

 Fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor din orașe
 MLS - Multiple Listing Service
 Cluj-Napoca: licitație pentru lucrări de construcții de maxim 1,4 miliarde de lei
 Premier Imobiliare, un sfert de veac de activitate imobiliară