4.7218 EUR | 4.2434 USD Contact | WEB

Direcția pentru Evidența Persoanelor acceptă extrasele de carte funciară eliberate online

16 nov 2018 | Andreea Nitoi

Vești bune pentru persoanele care au nevoie de o nouă carte de identitate! Începând de astăzi, pot face dovada adresei de domiciliu cu extrasul de carte funciară emis online de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Astfel, dosarul pe care îl pregătim atunci când solicităm o nouă carte de identitate a fost micșorat semnificativ. 

42300-cadastru-ancpi.jpg
Începând de astăzi, prezentarea contractului de vânzare-cumpărare, a celui de construire sau a extrasului de carte funciară semnat și ștampilat, eliberat de oficiile de cadastru și publicitate imobiliară nu mai este obligatorie pentru a face dovada adresei de domiciliu în scopul obținerii documentelor de identitate. Toate cele peste 570 de birouri din toată țara ale Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) acceptă extrasul de carte funciară emis online de ANCPI.

Așadar, cetățenii români nu mai sunt nevoiți să  piardă bani și timp pentru a străbate orașul sau pentru a călători în altă localitate pentru a solicita și apoi pentru a ridica extrasul de carte funciară. Documentul poate fi obținut online, pe platforma epay.ancpi.ro. Prețul acestuia este de 20 de lei, iar solicitantul îl poate primi în doar câteva minute dacă actele respective sunt disponibile în format electronic. În situația în care cartea funciară nu este introdusă în sistemul electronic, angajații oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară fac conversia documentului în format electronic și îl expediază solicitantului.

Ştirile zilei

 Webinar TNI: Imopedia.ro - o soluție pentru profesioniști!
 Cum va arăta piața imobiliară după criza generată de COVID-19
 Primăriile nu mai plătesc taxe pentru înregistrarea imobilelor
 O nouă amânare pentru metroul din Drumul Taberei