4.598 EUR | 3.8516 USD Contact | WEB

Condiţiile băncilor pentru Prima Casă

6 iun 2011 | IMOPEDIA.ro

Garanțiile pentru creditele destinate achiziției sau construcției de locuințe în cadrul Programului Prima Casă se acordă numai în LEI, de către finanțatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat în cadrul etapelor anterioare. Modificarea a fost implementată din iulie 2013, deși creditul în euro s-a bucurat de mai mult succes, în primii patru ani de funcționare a programului (97% dintre creditele garantate de stat au fost în moneda unică europeană).

Plafonul maxim al creditului garantat de stat în cadrul programului Prima Casă a rămas neschimbat. Se păstrează același nivel de 60.000 de euro în cazul în care se achiziționează o locuință veche, 70.000 de euro pentru locuințele noi, iar pentru construcția unei case de la zero beneficiarii vor primi o garanție de 75.000 de euro.

Avansul a rămas de 5% din valoarea imobilului, iar comisionul de 0,49% pe an către Fondul de Garantare nu s-a modificat nici el.

Băncile care acordă credite prin programul Prima Casă, în 2016, sunt:

Anul 2016 a fost primul an în care plafonul alocat programului Prima Casă a fost epuizat aproape în totalitate în primele patru luni, în special din cauza panicii create de Legea dării în plată. Bugetul alocat acestui program a fost de 1,6 miliarde lei, mai mic decât în anii trecuți, însă numărul mare de solicitări a dus la o suplimentare de 500 milioane lei, în luna mai.

Ştirile zilei

 Magistrala 6, grăbită de UEFA: în doi ani trebuie să avem metrou până la aeroport
 Hotelul cu pereți transparenți: bulele din Islanda din care poți privi cerul, fără să ieși din cameră
 Banca Mondială: economia României va crește între 2018 și 2020
 România vs restul lumii: cum se poartă agenții imobiliari în alte țări?