4.6975 EUR | 4.1192 USD Contact | WEB

Condiţiile băncilor pentru Prima Casă

6 iun 2011 | IMOPEDIA.ro

Garanțiile pentru creditele destinate achiziției sau construcției de locuințe în cadrul Programului Prima Casă se acordă numai în LEI, de către finanțatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat în cadrul etapelor anterioare. Modificarea a fost implementată din iulie 2013, deși creditul în euro s-a bucurat de mai mult succes, în primii patru ani de funcționare a programului (97% dintre creditele garantate de stat au fost în moneda unică europeană).

Plafonul maxim al creditului garantat de stat în cadrul programului Prima Casă a rămas neschimbat. Se păstrează același nivel de 60.000 de euro în cazul în care se achiziționează o locuință veche, 70.000 de euro pentru locuințele noi, iar pentru construcția unei case de la zero beneficiarii vor primi o garanție de 75.000 de euro.

Avansul a rămas de 5% din valoarea imobilului, iar comisionul de 0,49% pe an către Fondul de Garantare nu s-a modificat nici el.

Băncile care acordă credite prin programul Prima Casă, în 2016, sunt:

Anul 2016 a fost primul an în care plafonul alocat programului Prima Casă a fost epuizat aproape în totalitate în primele patru luni, în special din cauza panicii create de Legea dării în plată. Bugetul alocat acestui program a fost de 1,6 miliarde lei, mai mic decât în anii trecuți, însă numărul mare de solicitări a dus la o suplimentare de 500 milioane lei, în luna mai.

Ştirile zilei

 Etica imobiliară în viziunea ABI
 Număr record de locuințe construite în București în anul 2018
 Un important proiect de agrement din Capitală a fost finalizat
 Parcare subterană în Piața Dorbanți