4.7218 EUR | 4.2434 USD Contact | WEB

Cadastru gratuit pentru deținătorii terenurilor extravilane din Timișoara

27 nov 2019 | Ilinca Radu

Vești bune pentru proprietarii terenurilor extravilane din municipiul Timișoara! Potrivit unui anunț postat pe site-ul primăriei orașului de pe Bega, autoritățile locale au decis să intre în Programul national de cadastru și carte funciară 2015 – 2020 (PNCCF).

42765-cadastru_timisoara.jpg
„Municipiul Timișoara împreună cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș au demarat Programul Național de Cadastru și carte funciară a lucrărilor de înregistrare  sistematică inițiate de unități administrativ-teritoriale pentru sectoare cadastrale din extravilanul Municipiului Timisoara.(CADASTRU GENERAL)

Cetățenii Municipiului Timișoara care vor să beneficieze de cadastrare gratuită sunt rugați să se prezinte la Primăria Municipiului Timișoara , Bd. CD Loga nr.1, sala de ședințe parter, în perioada 25.11.2019-06.01.2020, în zilele de luni și miercuri  între orele 12-16 și vineri între orele 10-14, cu documentele proprietății”, precizează anunțul publicat pe site-ul Primăriei Timișoara.

Totodată, autoritățile locale au publicat pe site și materiale informative referitoare la avantajele Programului implementat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Astfel, cetățenii pot afla cum se desfășoară PNCCF, care sunt etapele lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților, dar și ce beneficii aduce crearea unei evidențe corecte a imobilelor atât la nivel individual, cât și pentru întreaga comunitate.

PNCCF prevede înregistrarea tuturor imobilelor din România, gratuit pentru cetățeni, persoane fizice sau juridice, până în anul 2023. În cadrul acestui program există trei surse de finanțare: veniturile proprii ale ANCPI, fonduri externe nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020 (aproape 313 de milioane de euro) și bugetul local al primăriilor.

Ştirile zilei

 Programul „Casa eficientă energetic”: 15.000 de euro pentru creșterea eficienței energetice a unei case
 ANCPI: Planul de Amplasament și Delimitare (PAD) va fi generat automat, din aplicația eTerra
 Aproape 70 de milioane de lei pentru construirea locuințelor sociale și de necesitate
 Elon Musk a hotărât: nu va mai deţine case