4.7218 EUR | 4.2434 USD Contact | WEB

A fost făcut primul pas pentru consolidarea Podului Constanța din sectorul 1

10 apr 2019 | Ilinca Radu

42381-podul_constanta_sector_1.jpg
Lucrările vor dura opt luni
Podul Constanța reprezintă, de mult timp, un real pericol pentru cei care trec pe sub el, indiferent că se află în autoturismele personale sau în mijloacele de transport în comun. Dacă în trecut autoritățile s-au mulțumit să îl tencuiască pe ici, pe colo, acum au făcut demersurile necesare pentru repararea și consolidarea podului.

Astfel, sesizările venite atât din partea cetățenilor, cât și a Primăriei Sectorului 1 par să-și fi atins scopul.

Zilele trecute, Compania Națională de Căi Ferate "CFR" S.A. a lansat licitația pentru repararea și consolidarea Podului Constanța, aflat într-o stare avansată de degradare. Astfel, vor fi achiziționate servicii de proiectare și execuție a lucrărilor de reparații și consolidare a podului de cale ferată de la km 4+327, situat pe magistrala București - Constanța.

"Cetățenii mi-au semnalat în nenumărate rânduri starea deplorabilă a Podului Constanța, iar în calitate de primar și de locuitor al Sectorului 1, am constatat, la rândul meu, faptul că acest pod reprezintă un pericol pentru siguranța noastră, a tuturor. Prin lansarea acestei licitații, se fac primii pași în rezolvarea unei probleme esențiale pentru Sectorul 1", a precizat Dan Tudorache, primarul sectorului 1.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 07.05.2019, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeași zi, iar durata contractului este de opt luni de la semnare. Astfel, compania câștigătoare va avea la dispoziție două  luni pentru proiectare și șase luni pentru execuție, la care se adaugă perioada de garanție a lucrărilor, de zece ani.

Programul lucrărilor va fi stabilit astfel încât, pe perioada execuției, să nu intervină modificări majore de trafic nici în circulația trenurilor, nici în circulația rutieră.

Ştirile zilei

 Încep lucrările de refacere a fațadelor pentru 17 imobile din centrul Capitalei
 Guvernul a decis: „Esplanada” de pe Bdul Unirii devine „Cartierul pentru Justiție”
 Încă un obstacol pentru metroul din Drumul Taberei
 Pe cine ajută colaborarea între agenți?