4.6975 EUR | 4.1192 USD Contact | WEB

20 de milioane de euro pentru exproprierile din Prelungirea Ghencea

1 feb 2019 | Ilinca Radu

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, ieri, proiectul de hotărâre privind exproprierile necesare pentru continuarea investiției de lărgire la patru benzi a arterei Prelungirea Ghencea.

42344-prelungirea_ghencea.jpg
Actul normativ vizează declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică "Penetrație Prelungirea Ghencea-Domnești", în vederea continuării lucrărilor de interes public.

 "Este vorba despre peste 500 de parcele, valoarea totală estimată pe care o vom plăti este de aproximativ 20 de milioane de euro. Acest proiect este esențial pentru deblocarea traficului în zonă, noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lățime de 6 m, spații verzi între trotuar și partea carosabilă", a precizat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit actului normativ aprobat de CGMB, toate intersectiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate. Lucrarile vizează și extinderea rețelei de apă și canalizare.

„Având în vedere toate modificările față de vechiul proiect, a fost stabilit un nou coridor de expropriere, avizat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București, în suprafață de 231.816 mp”, precizează un comunicat emis de Primăria Capitalei.

 

Ştirile zilei

 Etica imobiliară în viziunea ABI
 Număr record de locuințe construite în București în anul 2018
 Un important proiect de agrement din Capitală a fost finalizat
 Parcare subterană în Piața Dorbanți